kisképernyő vs nagyvászon

Ámen! Lesz budapesti Jersey Shore!

2016. szeptember 20. - the watchman

A Media Platform konferencián jelentette be a Viacom és az RTL, hogy közös erővel elhozzák Magyarországra a Spike TV-t, ami RTL Spike néven lesz majd elérhető decembertől. Ez így önmagában úgy hangzana, hogy egy újabb csatornával bővül az amúgy sem szegényes csatornakínálat, de nem csak egy külföldi tartalmakat egymásra halmozó tévéadó lesz ez.

Jönnek az egyedi tartalmak és a helyi gyártású kontentek! 

 

via GIPHY

Mivel az eredetileg is Viacom tulajdonában áll a Spike TV, így viszonylag egyszerű lehetett házon belül leboltolni az ott futó Lip Sync Battle licenszét és Magyarországra elhozni, amit az RTL garantált, hogy egész faszányosan le is fog gyártani. Igény, az vóna rá. Hajdú Péter meg is próbálkozott vele a Showtime HAjdú Péterrel című műsorában, aminek végül az lett az egyik elgértékelhetőbb része. Szóval, ha minden cinizmust és negatív előítéletet előveszek, akkor nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ha neki, ráadásul a TV2-n egész tisztességesen sikerült, akkor az RTL simán megcsinálja. Plusz a Gyertek át szombat este! be is bizonyította, hogy az ilyen vicces celebvetélkedő itthon sem egy halott dolog. Mivel az említett műsor még nem kapta meg a harmadik évados berendelést, Istenes Bence pedig év végéig le van szedálva az X-Faktorral és a Való VIlág Powered by Big Brotherrel, Balázs pedig már letudta a Kicsi Óriásokat és a Nyerő Páros és véget ér a héten, így egyértelmű, hogy utóbbihoz kerül majd a celebkaraoke. De ami ennél is jobb, hogy

a Budapest Shore-t is tető alá hozzák.

 

via GIPHY

Én ezt úgy tudom elképzelni, mint az Aranypartot, csak a Kazinczy utcában. Bevallom, én erről már többször is fantáziálgattam. Az az új Való Világgal bebizonyosodott, hogy emberanyag akad bőven egy ilyen formátumhoz. A Jersey Shore és az abból kinőtt durvább mutánsok, mint a Geordie Shore, The Valleys, Varsó Shore lényege, hogy kb. 8-10 fiatal összezárnak, némi munkát bíznak rájuk, na persze semmi felelősségteljeset, max egy ruhaboltos melót, esetleg pultoskodást, szórólapozást, barnítósprézést. Cserébe viszont leamortizálhatnak egy házat, rommá bulizhatják magukat. Itt nem annyira jellemző, hogy kibasznak egy versenyzőt, ahhoz nagyon durva dolgot kell tennie, mondjuk tényleg, izomból agyonvernie a lakótársát. De dobállózni, kicsit csapkodni, enyhén vagdalkozni még bőven lehet. Itt végre elszabadulhatnak az indulatok. Visszatérhet Éden Hotel/Aranypart Levi és belepürézhet a bőröndbe! Persze a formátum scripted reality, de csak annyi, hogy a minimális kiszabott munka és vagy feladat után lehet ortóskodni meg kúrni, hisz úgyis abból van az adásanyag. 

Jogos a kérdés, hogy minek kell ehhez két csatornának szövetkeznie. Nem lenne egyszerűbb indítani egy sajátot? Lehet, de az biztos, hogy így költséghatékonyabb, plusz a teher is eloszlik, de a dicsőségben ugyanolyan mértékben lehet majd tapicskolni. Mert amúgy a Viacom hozzá a formátumokat, az RTL meg így első blikkre a gyártást, valamint a márkaépítésben szerzett tonnányi tapasztalatokat. 

Akit a minőségi tartalmak kötnek le, az itt is megtalálhatja az olyan sorozatokat, amik már sem a Coolra, sem az egyre nívósabb RTL II-re nem férnek már el, a Vivára vagy az MTV-re meg minek. Lesz The 100, Ash VS Evil Dead, amit eddig csak a Cinemax adott le itthon, meg jön az Orphan Black is.

index

Kérjük, támogassa adója 1 lájkjával az oldal működését!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr4011728219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása