kisképernyő vs nagyvászon

Az asszony helye a konyhában van, de nem a Vikingekben

2015. október 02. - the watchman

winnick1.jpg

A Lagerthát alakító Katheryn Winnick a fagyott kutya szarnál is keményebb, sárból és mocsokból van a sminkje, és amint ezt felszórják az arcára már kész is trú vikingként viselkedni. Most minden kiderült a Vikingek harmadik évadáról, hogy hogy látja a szereplőket, a konfliktusokat a színésznő, de az is kiderül, hogy melyik a kedvenc jelenete, de Ragnar és közte lévő viszonyról is mesél. INTERJÚ!

Mi várható a harmadik évadban?

Ez az évad még az előzőnél is sokkal nagyobb lesz. De minden tekintetben. Megtámadjuk Párizst, új karakterek és helyszínek tűnnek fel, stb. A feltűnő karakterek sokszínűségéről nem is beszélve. Lesz miért nézni ezt az évadot is, az fix.

Miben lesz más Lagertha a harmadik évadban?

A második évad végén Lagertha Jarlként vezeti Hedeby királyságot, amivel óriási felelősség nehezedik rá. A helyi viszonyok rendezésén túl még el is kell mennie Wessexbe.  Lagertha a szíve mélyén midig is egy földműves lesz, ezért is érzi ennyire szívügyének, hogy a népe terjeszkedjen és a skandináv területeken túl is letelepedjen. 

Hogy kezeli a tényt, hogy Björn felnőtt?

A harmadik évadban kettejük kapcsolata megerősödik. Björn felnőtt és Lagerthának el kell fogadnia, hogy már nem kisfiú többé. Megmondom őszintén, hogy igazán nagy  és izgalmas kihívás elé állított ez a szerepkör. Meg is kérdeztem az ilyenen átesett anyukákat, hogy mi az a pillanat, amikor rájönnek, hogy a gyerekük már nem gyerek többé?

Lagertha miért kereste meg Seert?

Ha bármilyen kérdésed van, amire választ szeretnél kapni, akkor a Seerhez kell fordulnod, mert ő látja a jövőt vagy legalábbis ő ezt állítja. Lagertha azt akarja tudni, hogy merre halad az élete. Jelen pillanatban Jarl és a családja (Ragnar és Björn) is jól megvan, de érdekli, hogy mit tartogat neki még az élet. A hitében akar megerősítést, hogy mi lesz, ha vezető lesz és hogy nőként milyen sors vár rá, hogy lesz-e még gyereke.

Miért vonzódik Ecbert királyhoz?

Ő egy rendkívül befolyásos király. Egyszerűen ámulatba ejti, mert nem látott még ilyen nagy tudású és hatalmú embert. Ezért vonzódik hozzá annyira. Abban már nem vagyok biztos, hogy teljesen meg is bízik benne. Kettejük kapcsolata végigkövethető az egész harmadik évadon. Lagertha egy szabad nő, aki azt csinál, amit csak akar, mégis ott van Eckbert király, akivel nem tud mit kezdeni olyan szinten, hogy folyamatosan piszkálja a fantáziáját. Azt hiszem mindenki életében van egy ilyen személy, akire tisztelettel és csodálattal tekintenek, de mégis megkérdőjelezik a szándékait.

Lagertha hogy kezeli Siggy halálát?

Erős kapcsolatuk volt, mindketten megtapasztalták, hogy milyen egy Jarl feleségének lenni, sőt, Lagertha még segített is Siggy-nek, engedte, hogy neki dolgozzon, de sose kezelte rabszolgaként. Amúgy nem is a halálának ténye volt sokkoló hatással, hanem az, ahogy meghalt. Az emberek folyton meghalnak valami betegségben, balesetben vagy csatában. A sorozatban sem ördögtől való dolog, hogy hullanak a szereplők, mint a legyek. Na, ezért volt meglepő Siggy halála, hisz ő teljesen szokatlan módon távozott. Ezért is inkább a mögöttes történet és annak jelentése az, ami ilyen sokkoló erejű.

w3.png

Melyik a kedvenc jeleneted a harmadik évadból? 

Kettő is van. Az egyik, amikor egy bikát kellett feláldozni. Annyira élveztem óészaki nyelvet tanulni és beszélni. Egyszerűen imádtam, hogy ezzel a jelenettel egy kicsit még autentikusabbá tehettük a sorozatot. A második kedvenc jelenetem Párizs megtámadása. Ott lopakodunk a vízben a város kapujánál. Egyszerű, de ez is megmutatta, hogy mennyire jól átgondolt stratégiával akarták bevenni Párizst. Fontos megjegyezni, hogy Michael Hirst egy zseniális író, aki nélkül ezek a jelenetek nem is léteznének.

Színészként milyen érzés a Vikingek forgatásán lenni?

Ha belépsz a Vikingek világába, akkor onnantól minden adott, hogy elvonatkoztass a valóságtól, ugyanis minden olyan pontossággal van elrendezve, megmunkálva, hogy eszébe sem jut az embernek, hogy ez egy díszlet, teljesen mindegy, hogy melyik ajtón nyit be.

Milyen extrát ad, hogy Írországban forgattok?

Őszintén? El sem tudom képzelni, hogy máshol forgassunk. Írország abszolút csodálatos, de nem csak a lélegzetelállító tájak miatt, hanem az emberek miatt is, akikkel itt együtt dolgozunk. Kissé sablonos, de tényleg egy nagy családként tudunk dolgozni. 

Ki a kedvenc karaktered a sorozatban?

Neeee! Ilyet nem lehet kérdezni! Annyi elképesztő figura van. Ott van Ragnar. Iimádom. Ahogy Flokit és Athelstan is. Lagerthát is szeretem, még jó hogy. De őszintén, itt tényleg minden színész olyan tehetséges, hogy megtiszteltetés velük dolgozni.

w2.png

Mi segít minden reggel belerázódni a szerepedbe?

Amikor megcsinálják a sminkem és a hajam, akkor már simán megy minden, onnan kész viking vagyok. A frizurám maximum 45 perc alatt kész, attól függ, hogy mennyi fonat kell, ugye. A smink meg tök egyszerű, csak egy kis koszt pakolnak az arcomra és kész is.

Hogy jellemeznéd a sorozatot?

Ez egy dráma valós karakterekről és kapcsolatokról, közben meg egy akciósorozat is. Ez a kettősség adja a Vikingek lényegét. Ott van Lagertha, aki nem egy szimpla anya + feleség kombó, hisz harcos és Jarl is egyben. A harmadik évadban végre megtalálhatja a maga útját, az igazi küldetését, mint befolyásos nő. Egyre több felelősség nyomja a vállát, így több konfliktusba is keveredik, plusz nőként még a férfiak tiszteletét is ki kell vívnia, akik egyértelműen nem képesek őt komolyan venni. Ezek azok a dolgok, amik miatt imádom ezt a szerepet, mert ilyen komplex emberi tulajdonságok teszik hitelessé Lagertha karakterét.

Vikingek a Viasat6-on szombaton este.

Még több jóság a Watchmen Facebook oldalán. Dobj egy lájkot, hé!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr707835430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása