kisképernyő vs nagyvászon

Olyan, mint a Leftovers, közben meg mégsem

2016. május 13. - Chat Géza

Ez a The Path. Először akaratlanul is a Breaking Badhez akartam hasonlítani, mert Aaron Paul szerepel benne. De a sztorinak nulla köze van a drogokhoz vagy bármihez, aminek a drogbárónak felcsapott tüdőrákos kémiatanárról szóló sorozatnak valaha is volt. Ha valakit meg kellene győznöm arról, hogy ez jó, sőt, tetszeni fog neki, akkor egy az egyben a Leftovers című sorozattal állítanám párba.

path2.png

- Tetszik az HBO-s Hátrahagyottak? Tudod, amiben eltűnt az emberek 2%-a, aztán lettek ilyen néma, fehér kezeslábasban cigizgető szektások, akik rendre sokkolják az embereket.

- Ja, az tök fasza.

- Na, ez ugyanolyan, csak itt a szektán belüli életen van a hangsúly, hogy mennyire lkötelezettek az emberek, hogy mennyire idióta szabályaik vannak, de mégis vakon betartják őket.

- Mint például.

- Az egyik pali azt hazudja, hogy megcsalta a feleségét.

- Miért hazudik ilyet?

- Mert ez is jobb, mintha bevallaná, hogy egy kicsit kételkedik a hitében.

- Aha...

- Szóval egy megoldás van: 14 napig egy szobában lenni egy fickóval, aki folyamatosan kérdésekkel bombázza, és valami zöld turmixot itat vele. Ha ezt megcsinálja, akkor a felesége megbocsát neki, tökmindegy, hogy kibe mártotta a pöcsét, csak vonuljon el 14 napra és zakkanjon meg picit...

Ugye, hogy mennyire faszán hangzik?

path4.png

Erre jön még az, hogy Aaron Paul mellett ott van még a Hannibal Will Grahamje, Hugh Dancy és Michelle Monoghan is. Ennek a sorozatnak a sebességétől sem kell agyvérzést kapni, de itt is több szálon futó cselekmény, mint az Anna Kareninában. Aztán a fényképezés is elég patent, na nem mintha ez már nem lenne alapkövetelmény. Nem nézem, de már egy futószalagon gyártott CSI is igényesebben van fotózva, mint 2-3 éve.

path3.png

Kicsit jobban össze lehetne kalapálni a részeket. Néhol elveszik a hangsúly a főbb csapásirányokról, nincsenek kiemelve a fontosabb részek. Most akár azt is mondhatnám, hogy túl sokat akar markolni a The Path, de így is eleget fog ahhoz, hogy minden most futó új sorozatnél érdekesebb legyen. (A Billionst úgy vártam, mint a messiást, de leszarom, hogy mi lesz a vége.) Még nincs vége az első évadnak, de máris kértek belőle még egy felvonást. 

Oké, bedobom az atombombát, a legfontosabb érvet, ami kiüt minden eddig szuperlatívuszba megénekelt hozsannázást.

Csöcsöket is mutatnak benne. 

Tessék nézni ezt a kiváló Leftovers pótlékot, mert jó!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr278713940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása