kisképernyő vs nagyvászon

Minden, amit az Aranyéletről tudni érdemes

2015. október 27. - the watchman

Hamarosan, sőt, mindjárt, de egész pontosan november 8-án jön az Aranyélet premierje. Nem kicsi, akár azt is mondhatnánk, hogy nagy, már-már hova tovább példátlan mértékű médiakampány ágyaz meg a sorozatnak, aminek el kell feledtetnie a Társasjáték második évadát. Teljes izgalmi állapotban várjuk az HBO Magyarország sorozatát, amivel a belengetett széles nézőközönségokán egy kisebb nézettségnapalmot dobhatnak az RTL-TV2 homokózóba. Na ezért szedtük össze, hogy miért érdemes november 8-ig vágni a centit. Plakát- és karakterorgia. 

Mutyiországban nagyon kell mutyizni, hogy nem menjen félre a mutyi, és az mutyizzon igazán, aki a végén mutyizik. A Miklósi családnak egy kicsit több jutott a két gyerek, három szoba, négy kerék kispolgári családmodellnél, de ezért fel is kellett hagyniuk az olyan földi huncutságokkal, mint becsület és igazságérzet. Mindenki követ el valamilyen bűnt. Igen, a torrentezés is bűn, és nem olyan kis botlás, mint mondjuk a sunyiba maszturbálás, amiért középsuli harmadikban a közös gyónások alkalmával két Mi Atyánkkal és egy Üdvözléggyel le lehetett tudni egy katolikus iskola jól nevelt diákjaként, hanem olyan, amiért simán kóterbe zárhatnak egy kis időre. Van, aki ezt mesteribb szinteken űzi, mint Attila, aki főbérlőnek adja ki magát, hogy simán eltegyen két havi kauciót, és ez tuti, hogy csak egy piti kis ügyeskedés azokhoz képest, amik majd szépen fel-felbukkannak majd a sztori előrehaladtával. 

Nem mi szartuk a spanyol mutyit, ahogy a sorozattervet sem, hisz az Aranyélet alapja egy külföldi HBO-s sorozat, pont úgy, mint a Társasjáték vagy a Terápia. Ez sem ördögtől való dolog, hisz külföldi példának meg ott van A híd, amit az amcsik koppintottak. Az előzetesből látszik, hogy jól át lett írva a forgatókönyv, szépen magyarosítva lett a történet, talán az elkényeztetett fiú karaktere van egy kicsit túltolva, aki magát minimum JayZ-nek képzelve pózol böhöm nagy Hummerekkel a saját klipjében. Oké, Ogli G, anyakönyvezett nevén Oglizán András is csinált ilyett Big Money háttérszelének köszönhetően, szépen pörögtek azok a felnik a Magyarok lányai c. klipben, de egy sima "vállalkozó" gyerekétől ez azért kicsit életidegen. De persze mit tudhatok én erről, a Rózsadombot csak a wikipédiáról ismerem. Az önérzetes kislány sokkal hihetőbb. Ha nem lesz elkenve az ő karaktere, akkor én rá alapoznék egy komolyabb szálat, amit nem is sejthet a néző, de a végén összeáll a kép. (Valahogy bemószerol a rendőrségnél mindenkit, hogy aztán csak ő meg az apja maradjon tiszta, így elmehetnek vidékre vagy Újpestre egy panelba normális, napról napra élő ember módjára élni.

A színészek jók. Le a kalappakl a castingosok előtt. Anger Zsolt maga a főnyeremény. A Nyomozóban bizonyított, a Fapadban szintén, szóval nem itt fog a színházi túltolt artikulálós repertoárral beégni az is rohadt élet.

12189217_436549879882044_3884931740794862132_o.jpg

Aranyélet, HBO, november 8.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr418024376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása