kisképernyő vs nagyvászon

Még mindig csak egy fröccsöntött fos az Ezek megőrültek!

2015. szeptember 01. - the watchman

11923230_893048114063575_531341121270458449_n.jpg

Előítéletek nélkül leülni a tévé elé egyszerűen lehetetlen. Pláne abban az esetben, ha azember - viszonylag - kényszerből teszi, hogy megnézze történt bármi érdemi változás egy olyan több éve hibernált műsorral, amit a csatorna amúgy a legsikeresebb műsorának titulált anno. Nekem akkor se tetszett. Ez a nemtetszés a műsor és a csatorna közti kettős viszony miatt van. Ha annyira faszán sikeres volt nézettségben, kritikákban, kommunikációban, mindenben, akkor miért nem forgatták le hamarabb a második évadot?

TÚÚÚÚÚÚL HOSSZÚ

 

Nettó negyven perc celebszopatás kicsit sok. Nem is kicsit, hanem nagyon. Pláne, hogy az egész egy rengeteg pénzből felrántott, gagyi díszletek közt, egy gyár udvarán lezavart idétlenkedés. Igen, ezért nem is szabad a Mindentudás Egyeteméhez hasonlítani. De ha szórakoztató műsorról van szó, akkor szórakozni akar az ember. Ehhez meg változatos események lánculata szükséges. És az, hogy három feladatot három-három emberrel megcsináltatnak rohadtul nem változatos. Tegnap volt egy kör Ember Teke, ami pont az, amit a címe is takar, aztán volt Rémes Krémes, amikor krémessel kellett megszórni az ellent, akit egy kerékre erősítve pörgettek a csapattársai. Nem vagyok allergiás a pazarlásra, de erre 90 sütit elbaszni azért elég meredek. Aztán volt a Tojáskvíz. Na, az vicces volt. Igen azért, mert Ezek simán bedőlnek a találós kérdéseknek és tényleg halvány lila fingjuk sincs arról, hogy hány kereke van egy tandem kerékpárnak. A helyes választ úgy körbetorpedózták, hogy az valami félelem. Egy? Három? Egy se? Baszd ki! Az, hogy Győzi a pitagorasz tételre elkezdte mondani, hogy törtet törttel úgy osztunk, hogy a nevezőjének a reciprókát... vagy kivonjuk belőle.. Jáj édes istenem, mit ért én ehhő! Bárdosi Sanyi stabilan hozza a fizetett tirpák szerepét, ez jól is áll neki.

GESZTI PÉTER ÍRTA AZ ÁTVEZETŐKET?

 

Ha nem, akkor biztosan sírva könyörög az elhangzott kínrímekért. Mindezt még az a dedós hanglejtés is megfejeli, amit leginkább részeges karaktere miatt ismert Forgács Gábor tol.

Az egész egy nagy bazári majomkodás, amivel nincs is semmi gond, hisz szemmel láthatóan nem én vagyok a célközönség, hanem talán anyámék, akik tényleg csak azt akarják látni, ahogy a francia krémes lassított felvételben, egy hülye rajzfilmes effekt kíséretében Baukó Éva arcán csattan. Tilla és Majka is jól megvannak egymás mellett, de egy valami nekik is hiányzik, ahogy a képernyő előtt ülve jobb lenne azt látni, hogy a műsorvezetőkön és a játékosokon kívül civilek, vagy legalább 30 fizetett statiszta is jóízűen nevet a celebek bénázásain. Vagy nem. Nem értek én ehhez. De az tuti, hogy 8 emberrel a képernyőn olyan levegős, semmilyen érzést kelt az egyszeri nézőben, bennem, hogy ezek tényleg annyit csináltak, hogy kimentek egy elhagyatott gyárépület udvarába, kibasztak pár csicsás, színes kartont és pár viccesnek szánt feladat keretein belül tulajdonképpen teátrálisan elégettek egy rahedli pénzt. 

(Fotó: Majka Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr647749462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása