kisképernyő vs nagyvászon

Hol ment félre a Szelfi?

2015. augusztus 03. - the watchman

Az RTL csoport jégtörő tankhajójának szánt reality önmagához képest is túl nagy akart lenni, nemhogy a csatorna, annak döntéshozóinak és persze a nézők előtt. Ez a félresikerült korszakalkotás lett a 2% körüli nézettséges műsor veszte.

szelfi2.gif

Félreértés ne essék, ez a műsor is vérprofi és kimondottan A+-os a maga kategóriájában, a tévés reality-k szarban hömpölygő tömegében. Mert az alapkoncepció jó: tényleg a való életüket mutatják meg a sztárok. Nincs az, hogy szerkesztők rángatják madzagon az eseményeket és a benne szereplő embereket. Hát akkor?

AZ IDŐSÁV

Még ezzel sincs akkora nagy baj, hisz a Való Világ adataiból kiderült, hogy 22:00-kor simán odakapcsolnak, sőt, ott is maradnak az emberek. Oké, de milyen emberek? Igénytelen, agyhalott, zombik, akik fingással és böfögéssel kommunikálnak? Nem. A nézettségi adatok szerint, fiatal, diplomás értelmiségiek.A Szelfi is ezt a tábort célozta be magának, gondolom. Sőt! A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint, nem csak a már említett "elit" réteget akarták behálózni, hanem azokat is, akik amúgy nem tévéznek. Ehhez meg is volt a képlet:

Vlog x kereskedelmi tévé = TRÚ MŰSOR

Az, hogy a YouTube-on olyan népszerű vlogolást egy huszárvágással átvitték a tévére, az zseniális, hisz ettől lett az egésznek egy sokkal közvetlenebb és őszintébb hangvétele, hiába kapták meg az epizódok az utólagos szerkesztés, itt a szereplők azt vettek fel, amit akartak. (Illetve mindent fel kellett venniük onnantól kezdve, hogy reggel kinyitották a csipás szemüket.) 

Kivéve Puzsért.

szelfi3.gif

Míg mindenki más 40-hez közeli adásban szerepelt, addig ő alig látszott 20 részben. Tény, hogy ennyi is elég volt, hogy rájöjjünk mennyire házsártos egy élet az övé, de különösebben nem tett hozzá a műsorhoz. Ahogy a többiek se nagyon. Mindenkinek voltak érdekes villanásai, de nem lettek megfelelően súlyozva a történések.

Bércesi Robi túl nyomasztó, Erdész Tamásék túlságosan is lazák, szarokbele figurák, de nem viccesek, Grétáék héja nász az avaron kapcsolata fárasztó, ahogy Völgyesi Gabi erőltetett kapuzárási pánikban levezényelt életútkeresése is, Ada egyedülálló anyuka léte túl sablonos, Puzsérral meg fele annyi dolog történik, így vele az a baj, hogy van is meg nincs is. Egyértelmű, és ezt a számok is bizonyítják, hogy ezek a szerplők ne tudják bevonzani azt a réteget, aki amúgy nem ülne le a kereskedelmi tévés szenny elé minden hétköznap este 10-kor. 

szelfi1.gif

Magyarországon ezek szerint vagy nincsenek izgalmas emberek, akik megmutatnák magukat a tévében, vagy már a casting során kiderült, hogy ebben a műsorban is csak megjátszanák magukat, amit a TV2 az Édes Élettel egyszer már leszállított.

(gifek: rtl.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr567667554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása