kisképernyő vs nagyvászon

Minden, amit a Mr. Robot 2.0 traileréből megtudtunk

2016. május 17. - Chat Géza

Aki még nem látta, az biztos még betárcsázós interneten él valahol egy nylon szatyorban. De a biztonság kedvéért, na meg szemléltető példaként legyen meg itt is. Íme!

Hol voltál, amikor megtörtént a nagy hack?

Így kezdi Christian Slater, akit én az Adj rá kakaót című filmből ismertem, mikor valami amatőr rádiósként arról magyarázott, hogy ott ül egy szál farokgyűrűben a szülei pincéjében, közben csak a szája járt, mint egy facebook előtti időkből szalajtott fotellázadónak. Aztán persze kirobbantott egy kisebb anarchiát, csinált egy tökösebb dirty dancinget... Hát basszameg, a Mr. Robot is kajakra ugyanez. Csak itt kódolásról és még otthon pincerádiózgató embereknél is introvertáltabb fazonokról van szó.

mr-robot-rami-malek_article_story_large.JPG

Elliot (Rami Malek) nem emlékszik semmire, meghackelte a világot, aztán az utána lévő három nap formatálódott a szürkeállományából. Ezzel nem is lenne gond, de mivel maga elé haluzza a meghalt faterját, aki azzal nyomasztja, hogy ezer százalékig biztos lehet abban, hogy megőrült, hisz ad egy: a halott apjával beszélget, ad kettő: nem tudhatja, hogy az első évadban történtek közül mi volt valós és mi nem. Erről a kimaradt három napról meg ne is beszéljünk, ugye.

A Mr. Robot 2.0 szerencsére nem akarja elfelejtetni, hogy Elliot súlyos problémákkal küzd. Ez a belső feszültség jót tesz majd, hogy újabb szintre emeljék a főhős szorongásait. Elliot eddig egy totál racionális kis számítógépbuzi volt, most hiperparanoiás őrült hacker lesz, aki már magában sem bízhat igazán.

A belső vívódáson túl ott lesz még a külső nyomás is, mert ahogy az az előzetesben is elhangzik: 

Az F Society-nek vezérürüre van szüksége.

09e76d15d56b4743c72421e16e81d275.jpg

Ámen. Alap, hogy Mr. Robotnak kell lennie, legalábbis az előzetes ezt sugallja, de nem tudni, hogy mi van az első évad végén eltűnt (lehet, hogy megölt) E Corp fiatal vezetőjével, Tyrell Wellickkel. A kvalitásai miatt - hisz faszán kódol ő is - hiteles lenne, hogy ő az arc a maszk mögött, de ez puszta feltételezés csak. (Mondjuk a fenti videó nyitóképén egy meglehetősen dús hajú ember van... Nagyon nem kellett messzire mennem ezért az összeesküvés-elméletért, na.)

Július 14-én minden kiderül. Akkor startol a második évad.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr348726564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása