kisképernyő vs nagyvászon

Rohadt idegesítő tud lenni a The Walking Dead

2016. március 28. - the watchman

walking-dead-6x10-rick-daryl.jpg

Egy egész félévadnyi feszültséget kell kiadnom magamból most, hogy mindjárt itt az évadzáró rész, amiben Negan is bemutatkozik. A 6. évad második felének a kezdete annyira megfogott, hogy még a képregenyeket is feltúrtam a neten, hogy felvegyem az események fonalát és megnézzem, hogy kivel mi lesz. Aztán jött egy-két nagyon erős rész, gyilkolászásban nem is volt hiány, de idegtépő nyöszörgésben sem.

Carl szemének kilövése, Rick hirtelen jött szerelmének és annak a szopadék gyerekének a gyors elhalálozása megadta a kellő hangulatot. De jött Jézus, és Rickék valami világi nagy balfaszokként követték el sorra a hibákat. Mondjuk lett belőle egy fasza kis mém.

Oké, megismerkedtek egy új, BÉKÉS!!! közösséggel, alkut kötötték, hogy kiirtják Neganéket. Oké, de, ha folyamatos fenyegetettségben élnek, akkor mi az istenért állnak meg az erdő közepén beszélgetni??? És Carol mitől lett hirtelen ilyen önérzetes öregasszony? Engem speciel zavart, hogy ő ilyen keménynek van beállítva, de ennek a pálfordulásnak nincs értelme. A nagy nyomkövető Daryl nem veszi észre, hogy ketten is a háta mögé lopóztak. Gratulálok. 

A 15. rész úgy ért véget, hogy Darylt lelövik, majd azt mondja az egyik, hogy majd jobban lesz. Mivel Glenn és Michonne is Negan csapatának túsza lett, ezért már csak az a kérdés, hogy hármuk közül kit fog egy szögesdróttal felpimpelt baseball ütővel agyonverni Jeffry Dean Morgan? Egy korábbi elmélet szerint - mivel Lauren Cohan levágatta a haját - Maggie került volna az ütő rosszabik felére, mert az ő távozása nem rázta volna meg a nézőket, de azért elég fajsúlyos lett volna. Na, ez mehet is a kukába. A képregény szerint Glenn esik áldozatul, Daryl pedig még egy árva tollvonáként sincs jelen abban az univerzumban.

twd_602_carol.jpg

Glennek kell meghalnia. Egyrészt, ha ő ússza meg, akkor tovább kell vinnie a történetét, amivel még jobban elszakadni a  tévé a képregény világától. Ez persze nem baj, de Glenn karaktere a 6. évadra azért már eléggé megfáradt. A halála viszont eddig még nem látott reakciókat és jellemfejlődéseket indíthat be Maggie-nél. Dary megölése súlyos következményekkel járna, például a rajongók felgyújtanák az AMC székházát. Pedig Daryl mostanában elég egydimenziós figura... Ha valamilyen oknál fogva Michonne feje lenne szétcsapva az évad utolsó részében, akkor azzal Rick újabb lökést kapna a megőrülés lejtőjén. (Nem vágom mi van a képregényben Michonne-nal, de a mostani részben elég látványosan megpendített boldogság szál kellő alap lenne ehhez a mennyből a pokolba effekthez.

The Walking Dead évadzáró hétfő este a Fox műsorán.

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr808531966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása