kisképernyő vs nagyvászon

Filmes szakzsargonok szemléltetése. Ez lesz a Paramount Filmakadémia

2015. november 13. - the watchman

Egyedülálló programmal lepi meg novemberben a magyar és a román nézőket a mindkét országban fogható Paramount Channel. A Viacom filmcsatornája Paramount Filmakadémia elnevezéssel a filmes fogalmakat 3D animációkban bemutató sorozatot indított, amelyből többek közt kiderül, hogy mit jelent az, ha a film vége cliffhangerrel zárul, vagy mitől más a jelenet, ha azt dutch tilt technikával rögzítették. A napokban idehaza a Kreatív Csoport Mediadesign-díját is elnyerő kezdeményezéshez kapcsolódva nyereményjátékot is szerveznek, hogy megtalálják az ország filmszakértőit.

Szemkápráztató effektusok, lebilincselő kameratrükkök nélkül ma már szinte elképzelhetetlenek a filmek. Az eredmény magáért beszél, de a kíváncsi átlagnéző számára sokszor megfejthetetlen, hogyan is valósultak meg ezek a produkciók. Mostantól egy lépéssel beljebb kerülhetnek és a Paramount Channel segítségével betekinthetnek Hollywood kulisszái mögé. A Viacom filmcsatornája elhatározta, hogy megismerteti a nézőket azzal, milyen technikai megoldásokkal születnek meg az álomgyári alkotások. A Paramount Filmakadémia azt a célt tűzte ki, hogy rövid 3D-s animációk segítségével megmagyarázza és érthetővé tegye az emberek számára azokat a filmes technikákat, megoldásokat, amelyeket a filmkészítők annak érdekében használnak, hogy a nézők minél élvezetesebb, látványosabb és szórakoztatóbb filmet láthassanak. Többek közt választ adnak arra, hogy mitől más a kép ha „fadelve” van, milyen kameramozgással jár a „cránozás”, vagy azt, hogy mit láthatunk a képen, ha a jelenetet „point of view” módszerrel veszik fel. 

A kezdeményezés máris komoly szakmai elismerést aratott. A Paramount Filmakadémia a Kreatív Csoport által meghirdetett, a legszebben tervezett és kivitelezett magyarországi médiatermékek versenyén, a Mediadesign-on a televíziós produkciók kategóriájában az első helyezést érte el.

A Paramount Filmakadémiához kapcsolódóan a csatorna novemberben nyereményjátékot indít Magyarországon és Romániában. A december 14-ig tartó játékban az értékes heti nyeremények mellett 30 darab páros jegyet tartalmazó éves mozibérletet sorsolnak ki azok között, akik legalább hat helyes választ adnak a filmes megoldásokra, kulisszatitkokra és érdekességekre vonatkozó kérdésekre, amelyeket egy – egy konkrét, a Paramount Channelen vetített filmmel kapcsolatban tesznek fel. A játék A Spiderwick krónikákkal veszi kezdetét, amelyet november 7-én, szombaton 20:10-kor vetít a csatorna.

A Paramount Filmakadémia animációs videói és a játék kérdései a Paramount Channel weboldalán is elérhetőek: http://www.paramountchannel.hu/filmakademia

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr788074912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása