kisképernyő vs nagyvászon

Elég nagy csicskaság nem érteni a True Detective 2. évadát

2015. augusztus 17. - the watchman

De most tényleg, mi ebben olyan rohadt bonyolult?! Az ovódás kifestők mentek még anno vagy azzal is bajok voltak? Szánalom, hogy ennyire agyilag zokni nézői voltak a sorozatnak. Az ilyenek tényleg csak a csipkés abrosz tárolására használják a tévét! Vagy ha be is kapcsolják, akkor is a fel felé fordítsák, annak is több értelme van. 

10495584_877105065664835_8732291141517106352_o.jpg

Nic Pizzolato egy faék egyszerű történetet írt, amit nem lehet nem érteni. Már az első rész végén lehet tudni, hogy ki a gyilkos. Igen. Erre a sok gyökér azon agyalt, hogy kinek mi köze van Caspere halálához. Emberek, a szánalom.hu díszpéldányai vagytok. De segítek, összekötöm a pontokat, hogy meglegyen a kép.

Nem akarom Ádám és Évától kezdeni, de valszeg muszály lesz. Szóval van három rendőr, akiknek egy közös ügyön kell dolgozniuk. Ezzel párhuzamosan mindenkinek van mit rejtegetnie, magánéleti szinten, mert

  • Ray Velcoro a maffiának, azaz Frank Semyonnak dolgozik, mert anno Ray feleségét megerőszakolta egy pali, akit a rendőrség nem kapott el, de  Frank kiadta a nevét, ezzel örökre adósává tette...
  • Anni Bezzeridest gyerekként molesztálta egy férfi, de mint kiderült, ő ennek még örült is, viszont ettől beteg embernek érzi magát.
  • Paul Woodrugh meg a háborúban felszedett melegségét igyekszik elfolytani.

De a nyomozás közben is akadnak ilyenek.

  • Ray egyszerre feketézik a polgármesternek és Franknek is,
  • ezzel párhuzamosan a szövetségi ügyösztály felől Anni Bezzeridest azzal bízzák meg, hogy figyelje Ray-t, mert sáros

11222330_918933541481987_1063256133142713002_o.jpg

Na, a turpisság ott rejlik, hogy a szövetségieknél is van egy beépített ember, aki amúgy a polgermesternek melózik. Caspere gyilkossága teljesen háttérbe szorul, előkerül a luxus villa, ahova a polgármester fia és Frank egyik legjobb embere szállítja az escort lányokat. Ott történnek az igazi csencsenek. Ide épült be Anni is. Tudjátok, a csöcsös orgiás jelenet. Az itt ellopott papírokból derül ki, hogy Caspere meggyilkolása egy teljesen random dolog volt, mert Frank által megvenni kíván területeket már korábban elbugázták az orosszal, csak erről senki sem szólt, mert minek. Ez a kibaszás lényege, ugyebár.

Igen, az orosz tag is nyakig benne volt a kibaszás szakkörben, de Caspere meggyilkolását már nem ő menedzselte, kajak leszarta Frank millióit. De akkor miért halt meg Frank egyik embere, akinek ugyanúgy kimarták savval a szemeit, mint Casperenek? Na, az Frank egyik csicskása volt, mert meglátta, hogy az orosszal üzletel titokban.

11412045_921460527895955_144337146580568341_o.jpg

Végül aztán előkerültek azok a nagyon drága és nagyon ritka kék gyémántok. De hogy? Hát hogy nem? Ha még ezt is el kell magyarázni, akkor ott nagy baj van. Ennél lineárisabb történetvezetést, csak a 24 című sorozat tud felmutatni, ahol egy epizód egy órát olel fel és nincs semmi ide-oda ugrálás. 

Mivel ezek a kövek előkerültek és kiderült, hogy egy másik, sőt, két másik zsaru is kérdezősködött már felőlük, így tök levágós, hogy az amúgy kifelé patyolat tiszta emberek szügyig gázolnak a szarban. Mondjuk a polgármester. Ezért kell hát Rayt-t, Bezzeridest és Woodrugh-t kiiktatni, hisz magánakcióba kezdtek, ugye, hogy lebuktassanak mindenkit. Itt léptek szintet és lettek trú detektívek.

11141317_910171459024862_24502837933036048_o.jpg

Áh, de gondolom ezt is a falnak magyarázom. Aki nem érti ezt az egészet, hogy Frank és Ray végül miért murdelt meg, hogy aztán Venezuelában a két nő minek menekült tovább, hogy egyáltalán kik is azok a Chessaniék, azok nézzék csak ezt a főcímet, mert ennek élvezéséhez nem kell agy, csak egy szem meg egy fül és más semmi. Bezzeg  a Carcosa-sztori mennyivel egyszerűbb volt, ugye? Rust (Matthew McConaughey) egyáltalán nem pofázott érthetetlenül félbebaszva, hogy ő nem alszik, csak álmodik, ugye?

Disclaimer: Ez a poszt is annyira kusza és követhetetlen, mint a True Detective 2. évada. Ezt a kedves posztíró is tudja, csak unalmas lett volna még egy lehúzó kritikát írni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr47709422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása