kisképernyő vs nagyvászon

Ted 2: feka dákókkal aláz a plüss mackó

2015. július 17. - the watchman

Seth MacFarlane humora elég megosztó. A leginkább Family Guy atyjaként ismert pali tud valamit, hisz annak idején nagyot újított a rajzfilmsorozatok elég sablonos világában. De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mennyire él még az a fajta humor, a kicsit randomabb és pont ezért jobb fingós és altesti poénok, amit ő képvisel. Vagy már kezd lecsúszni Adam Sandler szintjére? 

t1.png

Aki még Seth MacFarlane szarát is megenné, az nyilván önkívületi állapotban fog fetrengve gurgulázni a moziban; aki szerint meg egy humortalan gyökér, az meg minek megy be egyáltalán? Én speciel egyik tábort sem erősítem. Régen rommá néztem a Family Guyt, ami az utóbbi időben kissé megfáradt, így teljesen elengedtem a rajzfilmsorozatot, így Szűcs Gyula véres kritikájára hagyatkoztam, miszerint egy kiherélt sztorit fogok nézni 2 órán keresztül 1650 FT-ért. Komolyan rettegtem. Ehhez képest hatalmas móka és kacagás volt Ted polgárjogi perének ámokfutása.

Liam Neeson jelenete zseniális, pedig nem csinál semmit, csak vesz egy műzlit. Ugye, hogy mekkora dili ez így leírva? Mozgóképen még nagyobb durranás. Képzeljük el, amint Liam Neeson, a komor, szuperzseru szerepekbe belefásult ember, bemegy a helyi áfészbe és vesz egy reggeliző pelyhet. Ő.R.Ü.L.E.T.

t2.png

A random faszságokon túl a történet egész kerek. Van eleje, Ted és felesége házassága jobban félre ment, mint Vágási Feri próbálkozása, hogy beszálljon az internetbe. Ezért a féktelen kurvaanyázás után eldöntik, hogy gyereket vállalnak. Még mielőtt megkérné legjobb barátját, hogy rötyizzen egy pohárba neki, még előtte Flash Gordonnál kell kilincselni, de neki a spermasűrűsége EGY. Ja, az a kis rohadék ott Legenda vagyokozik a zacsimban - hangzik el a filmben. Szerencsére van megoldás: a New England Patriots agyon sztárolt irányítóját, Tom Brady-t kell lecsapolni. Na ezt követően jön csak az, hogy Mark Wahlberg magára ránt egy polcnyi feka nyányót.

t3.gif

Sajnos Ted feleségének Johnny spermájával való megtermékenyítése elég nagy kifelé pattanó kapufa, így marad az örökbefogadás. Ezzel a procedúrával indul meg a lavina, ami elé sikeresen be is álltak a főhősök. Hirtelen kiderül, hogy Ted nem is személy, így semmilyen jog nem illeti meg. KEll egy ügyvéd, de csak egy kezdőt kapnak, aki legalább önérzetes kis lator módjára bújja a jogi könyveket és tolja a szmókot szimultán. A pert első körben elbukják, így elmennek New York-ba, hogy ott majd Morgan Freeman foglalkozzon az üggyel. A minimal roadtrip pont annyi időhúzás, amennyire szükség van, különben nem pakolhatták volna bele a film másik meghatározó jelenetét, amivel sikerül is minden Disney rajzfilmnek bemutatni a fakkot. A szép lány énekel és az erdő lakói egyből feltűnnek. Ugyanez a sablonbomba itt is eldurran, de a múkusok, madarak, őzikék után megjelenik egy főtt homár is meg egy pingvin. MUHAHAHA.

Szóval ilyen és ehhez hasonló mélyen szántó poénok övezik az utat, ami a New York-i Comic Con fesztivál nyomi cicaharcával teljesedik ki. Van egy bónuszjelenet, amiben Liam Neeson visszatér, de azt senki ne nézze meg, mert az tényleg minden, csak nem vicces.

Összességében a filmes körökben a Ted 2 olyan, mint a neten egy feka dákó... ha akarja, ha nem mindenképpen beleszalad az ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr547634794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása