kisképernyő vs nagyvászon

Tényleg elég annyi, hogy Tom Hardy szerepel egy mocskos sorozatban?!

2017. január 09. - Chat Géza

Ez a kölői kérdés baszta az agyamat, amikor a HÉVen utaztam és ezen a veretes poszton gondolkoztam, mert

1, nagyon bejött a Tabu első része, fasza volt, mint az állat

2, de azért hagyott bennem egy kis űrt.

tom-hardy-taboo-4.jpg

Jogosan lehet körbeszopkodni Tom Hardy faszát, mert tény, hogy ő olyanja ennek a sorozatnak, mint Jézusnak Péter, egy kőszikla, akire fel lehet építeni egy templomot, jelen esetben meg több vallási tézisekkel és antitézisekkel kekeckedő, emberölős, gazdasági és területfoglalási, Amerika vs Anglia ügybe belekeveredő történetet is. De elég ez? Egyelőre igen. Még csak a bosánatos bűn kategóriába sem esik a pilot azokkal a húzásaival, hogy azért a fő vonal felvázolását is eléggé elnagyoltan intézte, nem beszélve a csapongó háttérsztorik és a jelen feszültségek közti ide-oda váltogatásról, vagy arról, hogy magának a főszereplőnek a semmiből való feltűnésének tényét is eléggé leszarták, azaz, hogy teljesen természetesnek vették. 

Persze értem én a koncepciót, lesz konfliktus, akkor majd minden ki lesz szépen fejtve, plusz minek ellőni minden puskaport az első részben, ugye, de az egész epizód bűzlött attól, hogy itt minden Tom Hardyról szól, minden Tom Hardyért van. Ez még így is csak nagyon keveset vesz el a sorozat érdemeiből. A színészek jók. A sztori, már amennyit ismerünk belőle szintén jó. A helyszín, a miliő nagyon adja. 

586e33be15000037069175e2.jpeg

Szóval semmi esetre sem szabad kihagyni, de talán jobb megvárni a második részt, mert a pilot alapján valahogy nagyon sok kritikából kimaradt az, amit minden más újonc sorozat megkapott volna egy ilyen első rész után (ha csak tartalmilag nézzük), hogy túl sok mindent akart elmondani, de nem igazán sikerült neki. Ettől fuggetlenül a hangulata azonnal berátnja az embert, de aki árnyaltabb képet akar a 8 részből álló sztoriból, az még várjon egy hetet.

A Tabu az HBO GO-n legálisan megtekinthető. Új része minden vasárnap.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr7912112335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása