kisképernyő vs nagyvászon

Nagyon jó a The Night Manager, csak Hugh Laurie nem elég gonosz

2016. március 02. - Chat Géza

the-night-manager-first-look-2.jpg

Ez van, ha a feszesre vágott előzetes olyan képet fest a sorozatról, ami alapján valami akciódús, szenyózásokkal, kivagyokiságokkal, gengszterkedésekkel teli beépülős maffia témát vár az ember. Pedig 

  • olvastam egy-két Jonh Le Carré regényt,
  • láttam is egy-két John Le Carré regény alapján készült filmet,
  • tehát tudtam, hogy mire lehet számítani a tagtól.

De az előzetes átbaszott.

Nincs bajom a sorozattal, tudom, ez egy lassan építkezős dráma, blablabla. De attól még, hogy mesterszintű fehérgalléros bűnözésről szól, attól még a főgonosz lehetne egy kicsit tobb egy pénzes Jóskapistánál, mert így csak az összeügyeskedett vagyont látjuk csak, az igazi gonoszt nem.

Egy sima filmbe nem is kell túl mély indítékot találni egy negatív karakternek. A legtöbb esetben elég a pénzhajhászás. Egy sorozat, egy jó és okos sorozat esetében viszont ennyi nem elég. Ha nincs megfelelő motiváltság, az sem baj, akkor viszont a karakterek legyenek nagyon összepakolva, amitől érdekes lehet 8-10 részen keresztül mutatni a beépülést, aztán meg a pálfordulást, a dupla csavart, meg a mennyből a pokolba végkimenetelt.

De most jön még csak a harmadik rész, szóval bármi megtörténhet. Simán lehet, hogy Hugh Laurie maga fogja felnyomni Tom Hiddleston orrába a felrázott kólás üveget.

Új rész minden hétfőn 21:00-kor az AMC műsorán.

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr768408514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása