kisképernyő vs nagyvászon

Eddig még csak tehetségtelenkutató a Hungary's Got Talent

2015. október 13. - the watchman

hgot.jpg

Simon Covell fejéből kipattant műsor itthon is megvetette a lábát. Szombaton berobbant, de inkább csak bepukkant az éterbe a SHOW, ami egy szebb, jobb, igényesebb Csillag Születik, bár a sajtóosztály tuti azon van, hogy ez a megnevezés ne így rögződjön a fejekben. Mind a kettő tehetségkutatónak van hazudva, pedig egy a lényeg, hogy szórakoztasson, na meg az, hogy a nézettségháborúban legyalulja a konkurenciát. A Hungary's Got Talent a jól bevált receptből főz, így nem is kérdés, hogy mekkora kontentaranybányán csücsül megint az RTL. De mitől is ennyire jó ez a műsor? Hát attól, hogy az egész egy nagy vicc, nincs benne az a mesterkélt dráma, ami rendre elrontja az ilyen őszintének szánt, tehetségkutatók képét.

A műsorvezetők

Sebestyén Balázs és Dombóvári István kettőse elsőre furán hangzik, hisz Dombit nem láttuk még ilyen szerepben, hisz Balázs jól bejáratott házi bohóca Vadon Jani, akivel tökéletesen kiegészítik egymás faszságait. Valszeg ezt a megszokott sémát akarták megtörni, ami bejött. Jó, mondjuk nincs túl sok dolguk, hisz a jelentkezők színpadon produkált dolgait kell real time lereagálni. És itt jöhet minden, ami a csövön kifér, mert a csatorna nagyon jól kisípolja a trágárkodást, hogy főműsoridőben maradhasson, de mégis elég szabad és őszinte legyen a végkifejlet.

A zsűri

Négy új arc ül az ítészek székében (és most elmegyek hányni, amiért ezt önkezűleg leírtam). Jó, Csuja Imrét ismerjük, ő Csoki az Üvegtigrisből, illetve Al Bundy a Rém rendes családból. Aztán Kovács Patrícia neve sem teljesen idegen, mert a színházak színpadán kívül azért láthattuk már a szennylapokban is. Ott van még Linczényi Márkó, aki a legendás pécsi fellépése miatt vált népszerűvé. Ő volt az, aki durván beszólt a vidékieknek. Idézem:

... a mocsári kulturálatlanság fáj, ami Magyarországon, pláne vidéken folyik.

Az büdös kurvaélet, hogy ő a Puzsér pótlék. Igaz, eddig még nem villant, sőt, mindenki nagy meglepetésére Kovács Patrícia mondott egy olyat, hogy a kisípolt geciputtony magyar nyelv kisípolt kibaszott felszentelt őreként érti a viccet, de nem szereti. És akkor ott van még Horgas Eszter, aki totál balladai homály nekem.

Mi a rákot keres egy fuvolaművész egy ilyen műsorban?

Ja persze, ő a díva, aki a húsfaszt virslit is csak selyem kesztyűben és eltartott kisujjal, ugye.

A "tehetségek"

A műsor legnagyobb százalékban a jelentkezőkön és a produkciókon áll vagy bukik. A Hungary's Got Talent jelenlegi szakaszában még csak az önjelölt hülyék mutatkoztak be, ami mint mindig, most is pusztulat vicces. A trú tehetségek úgyis kapnak még teret és adásidőt bőven. Most megmaradnak az olyan produkciók, mint a kellemesen bebaszott Pál Imre, aki elrágcsált, majd a színpadra köpködött egy poharat. De ezt megelőzően meg Csuja Imrét utánozta, de valami kegyetlen szarul. Nem is számítottunk másra a paráj részeg úrtól.

Ez egy kimaradt jelent, pedig mennyire fasza.

Kissé vontatott volt ugyan, de átjött a filozófia szakos csávó alakítása, hogy elszavalta a Belgátől a cenzúrázatlan Egy-két-há című nótát a Bokorpuszta korongról. Felmerül a kérdés, hogy mi a fészkes faszért ment el ezzel az egyszer vicces produkcióval a csávó a meghallgatásra? Sőt! Csuja Imre fel is tette ezt a kérdést, szalonképes verzióban persze. Meg is jött a válasz.

Fogadásból.

Brávó! Míg egy X-Faktorba tök gáz fogadásból lejáratni magad, addig itt nem. A Hungary's Got Talent bőven megengedi, hogy a műsor ezen szakasza egy jó vicc legyen, ahol még semmi sem tökéletes, ahol félidióták produkálják magukat a jelentkezők, de ha úgy nézzük, akkor a tét nélül bármit bemondható zsűri és a műsorvezetők részéről is.

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr187962848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása