kisképernyő vs nagyvászon

A Trónok harca meglépte a csecsemőgyilkosságot

2016. május 03. - the watchman

Az megvan, hogy az 5. évadban Ramsay Bolton megerőszakolta Sansa Starkot, amit Bűzös a sarokból nézett végig? Nyilván. Akkor az volt az egyik legfelkavaróbb jelenet. Ment is utána a neten a derpegés, hogy ez most mennyire volt fontos, kellett-e megerőszakolni szegény Sansa Starkot, stb. Ilyen faszságokon kérődzni legalább akkora hülyeség, mint Szőke Zolit (Berényi Miki) leköpni az utcán, amiért megcsalta Nórát. A Trónok harca soha a büdös életben nem volt a vegytiszta erkölcsösség audiovizuális bibliája, szóval ilyen értelemben "kellett" az a megerőszakolás. Meglettünk volna nélküle, de most már mindegy.

game_of_thrones_6_02_home_ramsay_baby.png

Valahogy így vagyok a mostani csecsemőgyilkossággal is. Bolton nagyúr felesége, Lady Walda fiút szült, ezzel kikuglizták Ramsay Boltont a hivatalos trónörökösi pozícióból, így jobb ötlet híján leszúrta nevelőapját, Lord Boltont, aztán a mesterrel magához hívatta Lady Waldát és az újszülöttet.

Amikor ott álltak az udvaron, akkor már fogtam a fejem, hogy Ramsay most a térdén fogja eltörni a kisbaba gerincét. De komolyan. Erre azt mondja Lady Waldának, hogy kövesse. A nő meg követi. Komolyan... Csak magának köszönheti. Hát mi az istenért ment oda?

Merthogy Lady Walda az újszülött gyerekével bement Ramsay után a helyre, ahol a kutyákat tartják. Itt megkérdezte, hogy hol van Bolton nagyúr. Ramsay csak kussolt és komótosan kinyitogatta a kutyák ketreceit. Elszaladt Lady Walda?

A lófaszt!

Ott állt, kicsit didergett és nézett bambán. Ramsay füttyentett egyet, aztán a kutyák szétkapták az asszonyt meg a gyereket.

Ez a része cseszett fel. Nem mutatták, nem is kellett. Ezért is megbocsátható havas Jon feltámadásának kiszámíthatósága - nem mintha nem mentek volna erről már nyáron is óriási találgatások - mert az eddig lement két rész alapján is látszik, hogy sokkal nagyobb dolgok vannak kibontakozóban, mint egy-két amúgy is felesleges ember végleges kiiktatása.

A bejegyzés trackback címe:

https://watchmen.blog.hu/api/trackback/id/tr58679906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása